Összefoglaló

2024.03.24. 08:28

Felsorolni is nehéz, hány helyre riasztották szombaton a tűzoltókat

Szabadtéri tüzek és balesetek dominálták a hétvégi első napját, amelyen rengeteg beavatkozásra volt szükség. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Hajdúszoboszló külterületén három hektáron égett a gaz és nádas szombaton

Forrás: Tóthi Imre

Szabadtéri tüzek jellemezték a szombati napot Hajdú-Bihar vármegyében. Hajdúszoboszló külterületén három hektáron égett a gaz és nádas. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A csatornapart is kigyulladt, ott a debreceni tűzoltók avatkoztak be, áll a vármegyei katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában..

A nádas égett Hajdúnánás külterületén, a Keleti-főcsatorna partján, a város tűzoltói vonultak oda. A tüzet egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el. Egyek külterületén szintén nádas égett kétszáz négyzetméteren. Az egyeki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Kétszáz négyzetméteren égett a gaz és avar Mikepércsen, a Domb utcában. A tűzhöz a debreceni tűzoltók vonultak, akik kéziszerszámokkal és vízsugárral avatkoztak be. A nádas égett foltokban Nádudvar külterületén is, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fojtották el a lángokat.

A nap végén még a hajdúböszörményi és a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak szabadtéri tűzhöz. Hajdúhadházon, a Nefelejcs utcában öt hektáron égett a száraz gaz, ott csak kéziszerszámokkal tudták végezni az oltást a tűzoltók. Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben ötven négyzetméteren égett a gaz, melyet a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltottak el.

Több helyen szemét lángolt

Szombaton egy kuka égett Debrecenben, az egyik Csapó utcai buszmegállóban. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat, 

Nyírlugoson, a Domb utcában hulladék égett, ezért riasztották a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat.

Szemetes konténer égett Hajdúböszörmény-Hajdúviden. Ide a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Autótűzhöz, balesetekhez is vonultak

Baleset volt Debrecenben, a 33-as számú főúton, két autó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy autó Hajdúszováton, a Damjanich utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére az ott lévők már oltották a járművet. A tűzoltók végül egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Két autó ütközött össze szombaton kora este Debrecenben, a Balmazújvárosi úton. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított a helyszínről.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában