Összefoglaló

2024.03.05. 09:15

Egymást követték a balesetek hétfőn Hajdú-Biharban, halálos karambol is történt

Több helyre riasztották az egyenruhásokat tűz miatt is.

Haon.hu

Két autó ütközött össze, majd több járókelőt is elsodortak a járművek hétfő délután a debreceni Faraktár utcában

Forrás: Tóth Imre

Két autó ütközött össze hétfőn reggel Debrecenben, a Jégvirág utca és a Diószegi út kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, és a két autót letolták az útról – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Délben Berettyóújfaluban, a Földesi utcában egy autó az út menti árokba hajtott, és egy beton villanyoszlopot is kidöntött. Az autó a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vizsgálták át és áramtalanították.

Tetétlen külterületén több száz négyzetméteren égett foltokban a gaz és az avar. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízsugárral dolgoztak.

Tűz volt Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlőben is hétfőn. Kétezer négyzetméreten égett a gaz, ezért a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkozott be.

A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat Konyárra, a Sóstói útra riasztották, mert egy hektáron égett a gaz a vasúti átjárónál. A tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Nádas és cserjés égett Kaba külterülete. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Két autó ütközött össze, majd több járókelőt is elsodortak a járművek hétfő délután a debreceni Faraktár utcában. A város hivatásos tűzoltóit is riasztották, akik az autókat átvizsgálták és az egyiket áramtalanították. A másik jármű egy elektromos autó volt, azt hőkamerával vizsgálták át. A tűzoltók a mentőszolgálatnak segítettek a sérültek ellátásban is. Az egyik járókelő a helyszínen életét vesztette.

A vámospércsi Vasútállomáson kigyulladt egy vonat elektromos kapcsolószekrénye, hétfő délután. A jármű ezután teljes terjedelmében égett. A debreceni és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók vonultak és a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is riasztották. A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A vonaton tízen utaztak, ők egy másik vonattal folytatták útjukat.

Este száraz avar és gaz égett Hosszúpályiban, a Sport utca végében. A létavértesi önkormányzati és konyári önkéntes tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában