Szörnyű!

2024.02.21. 13:26

Két helyszín, 30 kutya és sokféle tünet – balmazújvárosi szaporítótelepeket számoltak fel

Komoly ellenállásba ütköztek a helyszínen az állatvédők.

Haon.hu

A két helyről összesen harminc, többségében tacskó és yorkie fajtájú kutyákat szállítottak el

Forrás: Állatmentő Szolgálat Alapítvány

Két kisebb balmazújvárosi szaporítótelep felszámolására vállalkozott hétfőn hat állatvédő szervezet. A városban ilyen jellegű bevetésre még nem volt példa, így félő volt, hogy nem lesz egészen gördülékeny a folyamat – írja a Tények közlésében az Állatmentő Szolgálat Alapítvány Facebook-bejegyzése nyomán.

A várakozásokkal ellentétben viszont teljesen profin megszervezték a mentést, amiben az önkormányzat is segítő kezet nyújtott. Az állatvédők persze a helyszínen komoly ellenállásba ütköztek.

Inkább mind megdöglesztem, de innen egyet sem visznek el!

– fogalmazott az egyik szaporító, de ez csak még inkább megerősítette az önkénteseket, hogy helyesen cselekednek, amikor kimentik a négylábúakat.

Mint a közlésben olvasható, a két helyről összesen harminc, többségében tacskó és yorkie fajtájú kutyákat szállítottak el.

Kiemelték, sajnos rendkívül sokféle tünetet kellett feljegyezniük az állatorvosoknak: voltak szembetegségtől, szemgyulladástól, fülgyulladástól, bőrbetegségtől, daganattól, neurológiai problémáktól, sérvtől szenvedő állatok is, de egy tüzelő dupla merle tacskót is kimentettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában