Már rács mögött vannak

2023.12.11. 10:12

A cigit rámolták a debreceni portán, amikor betoppant a NAV, óriási fogás lett a vége – fotókkal, videóval

Mindkét férfi elmenekült, egyiküknek a létező legrosszabb búvóhelyet sikerült kiválasztania. Majdnem 250 milliót csalhattak el.

Haon.hu

Kisbusz, tele cigarettával

Forrás: Facebook / NAV

Diplomata mikrobusszal szállították az adózatlan cigarettát azok az elkövetők, akiket a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy debreceni ingatlanban. Hiába bújt rendőrtiszt padlására és a megkérdőjelezhető diplomáciai mentesség mögé – a duó végül rács mögé került – írja hétfői közleményében a NAV.

nav debrecen
Forrás: NAV

A pénzügyi nyomozók a NAV Bevetési Igazgatóság pénzügyőreivel közösen ellenőrizték bűnügyi információ alapján a debreceni ingatlant. A portán egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei lakost és ukrán-magyar kettős állampolgárságú társát érték tetten, amint nagyobb mennyiségű adózatlan cigarettát rámolnak éppen. Amint észrevették a hatóság embereit, a gyanúsítottak megpróbáltak elmenekülni, de hiába, mindkét férfit sikerült elfogni. Egyikük végül egy közelben lakó éber rendőrtiszt házának padlását választotta búvóhelyül, amely nem sokáig maradhatott menedéke, mert pechére rövid időn belül kétszer is lebukott.

nav debrecen
Forrás: NAV

 

Az udvaron parkoló magyar és cseh rendszámú, az utóbbi diplomata hatósági jelzéssel is ellátott mikrobuszokban, valamint a házhoz tartozó garázsban összesen 139.500 doboz, 300 millió forint értékű cigarettát találtak, amit a pénzügyőrök azonnal lefoglaltak. A diplomata hatósági jelzés használata, további vizsgálat tárgyát képezi, áll a közleményben.

A gyanúsítottak közel negyedmilliárd forint vagyoni hátrányt okoztak a hazai költségvetésnek, ellenük különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt folyik nyomozás. Az elkövetők letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság elrendelte, elmarasztaló ítélet esetén akár 8 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában