Sziréna

2023.12.08. 10:23

Debrecenben tárgyalják a műtrágyakirály 135 milliós vesztegetési ügyét

A Nyíregyházi Törvényszék 2023 áprilisában felmentette a férfit, ám az ügyész fellebbezett.

A megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Vesztegetés elfogadásának bűntette miatt emelt vád alól mentette fel az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 áprilisában B.L.T vádlottat – tudatta a Debreceni Ítélőtábla közlésében. Az ítélet ellen az ügyész a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása iránt fellebbezett, míg a vádlott és védője tudomásul vették a döntést.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2009. év végén üzleti kapcsolatba került egy, a cége termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. Találkozójuk során a vádlott felajánlotta neki, hogy elintézi, hogy a cégétől nagy mennyiségű, 50 százalékkal valótlanul leértékelt műtrágyát kapjon, melyet saját vevőkörének így haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak.

A fenti megállapodás alapján több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya került a vállalkozóhoz, aki a vevői részére azt haszonnal értékesítette. A készpénzért, számla nélkül eladott termékekért 2010 januárjától októberig több alkalommal befolyt, összesen 135.400.000 forintot a vállalkozó átadta a vádlottnak a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

A Debreceni Ítélőtábla december 12-én 10 órától tárgyalja az ügyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában