Helyi kék hírek

2023.12.08. 12:47

Míg rokonlátogatáson volt a biharnagybajomi férfi, ellopták a ház elől az elektromos kerékpárját

A bicikli nem volt lezárva.

Haon.hu

Az elektromos kerékpár nem volt lezárva

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Rokonát látogatta meg egy biharnagybajomi férfi december 4-én délután. A  látogatás idejére elektromos kerékpárját a ház előtt, az utcán hagyta. Az alig félórás vizitálás után, azonban annak már csak hűlt helyét találta. Mint kiderült a lezáratlan kétkerekűben a kulcsot is benne felejtette. A helyi rendőrök munkájának köszönhetően a közel 300 ezer forint értékű kerékpár már másnap visszakerült tulajdonosához, a fiatalkorú tolvajt pedig törvényes képviselője jelenlétében hallgatták meg a zsaruk – olvasható a vármegyei rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán

Azért, hogy minél kevesebb ilyen eset forduljon elő, a rendőrök ez értékek megóvása érdekében az alábbiakat tanácsolják: 

• Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!

• Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!

• A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!

• Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában