Sziréna

2023.11.28. 12:16

A saját munkahelyükről loptak sertéseket – az újvárosi rendőrök találták meg az állatokat

A cég egyik alkalmazottja volt az értelmi szerző.

Haon.hu

A 47 éves férfi elmondása szerint a fizetésüket akarta kicsit kiegészíteni

Forrás: police.hu

Egy Tiszacsege térségében található telep képviselője tett bejelentést szeptember 10-én arról, hogy eltűnt tőlük öt sertés. A police.hu közlése szerint a rendőrök már a helyszínen megpróbáltak minél több információt beszerezni, és hamar rájöttek, hogy ott dolgozók is részt vehettek a bűncselekmény elkövetésében.

Mint kiderült, a cég egyik alkalmazottja volt az értelmi szerző. Keresett egy vevőt, akit a telephelyre hívott a megbeszélt időpontra, majd szólt öt kollégájának, hogy segítsenek az állatokat felterelni a szállítóra. 

Munkatársait arról is tájékoztatta, hogy erről az üzletről a vezetőség nem tud, azonban biztosította őket arról, hogy mindenki megkapja a fizetséget a közreműködésért. A vevő megérkezésekor a hitelesség és a pontos elszámolás miatt mind az öt malacot lemérték, majd sorra felterelték az utánfutóra.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 47 éves férfi részletes beismerő vallomást tett, elmondása szerint a fizetésüket akarta kicsit kiegészíteni. A rendőrök az állatokat megtalálták, és visszaadták a gazdaság tulajdonosának. 

Az ötletgazdával és társaival szemben lopás vétség miatt folytatott nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság. A rendőrök a szükséges nyomozást elvégezték, és az iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában