Balesetmegelőzés

2023.11.07. 10:17

Fontos felhívást intézett a rendőrség a hajdú-bihari biciklisekhez

Az időjárási viszonyok miatt egyre inkább lényegessé válik a figyelmes közlekedés.

Haon.hu

Szeptember elején hajnalban sodort el egy kerékpárost egy autó,

Forrás: Napló-archív

A körültekintő kerékpáros közlekedésről tett közzé bejegyzést a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Facebook-oldalán.

Mint írják, napról napra korábban sötétedik, és a változékony időjárás miatt egyre többször korlátozottak a látási viszonyok. A balesetek megelőzése közös társadalmi érdek, ezért kérik a lakosságot, hogy mielőtt biciklivel útnak indulnak, fordítsanak kiemelt figyelmet a „látni és látszani” elvre.

Különböző láthatóságot segítő eszközökkel a kerékpáros-közlekedés biztonságosabbá tehető! A megfelelő világítás mellett egy láthatósági mellény, karpánt vagy akár különböző fényvisszaverő matricák nagymértékben elősegítik, hogy észrevegyék a biciklist – olvasható a bejegyzésben.

Sokan ellátogattak a Light Friday-re a Baksay Sándor utcában
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök beszámoltak a Light Friday programról is, melyen nagyon sok biciklis jelent meg. A prevenciós programot november 3-án tartották meg Debrecenben, ahol ingyenesen osztogattak láthatóságot segítő közlekedésbiztonsági eszközöket a közlekedőknek.

Hajdú-Biharban az utóbbi időkben több kerékpáros baleset is történt. Legutóbb hétfőn este ütközött egy biciklis egy autóval Hajdúszoboszlón, október 27-én Debrecenben, a Vágóhíd utcánál gázoltak el egy kerékpárost, előtte egy nappal pedig a Szobszoszlói útnál ütközött két biciklis. Szeptember elején Hajdúböszörménynél gázoltak halálra egy nőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában