Sziréna

2023.11.24. 12:13

Ittas férfira támadtak; többször megütötték, lerángatták ruháját, majd az út szélén hagyták

Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla tárgyalja.

Haon.hu

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, és ítélte 3 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, illetve 4 év közügyektől eltiltásra az első rendű vádlottat az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 júniusában – tudatta közlésében a Debreceni Ítélőtábla. A második rendű vádlottat pedig segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt 1 év 3 hónapra próbára bocsátotta. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak és a sértett 2019 októberében a késő esti órákban azonos időpontban távoztak egy borsodsziráki szórakozóhelyről, ahonnan a sértett gyalogosan zilizi otthonába indult, míg a két fiatalkorú kis idő múlva kerékpárral követte őt. Amikor a terheltek utolérték a sértettet, leszálltak a bicikliről, és beszélgetni kezdtek. Ezt követően az első rendű vádlott lökdösni kezdte a férfit, ráncigálta felsőruházatát, majd több alkalommal felsőtesten ütötte.

Kiérve Borsodszirákról – a kivilágítatlan közúton – az első rendű vádlott egyre agresszívabbá vált, folytatta az sértett ütlegelését, melytől a férfi ittassága miatt többször elesett. Ráadásul a bántalmazások közben a terhelt egy-egy ruhadarabot is lerángatott róla, és azokat az út szélén eldobta. Mindezt addig folytatta, míg a sértett teljesen meztelen lett. Ekkor a vádlottak visszaszálltak a kerékpárra, és a férfit a szemerkélő esőben, 10 Celsius-fok körüli időben magára hagyták.

A kihűléssel veszélyeztetett férfit egy arra közlekedő autóbusz sofőrje találta meg az úttesten fekve körülbelül fél óra elteltével. Az ügyet a Debreceni Ítélőtábla november 29-én 9 órától tárgyalja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában