Ügyeleti hírek

2023.11.08. 09:33

Szén-monoxid és balesetek egész sora miatt vonultak a hajdú-bihari tűzoltók - fotókkal

A rendőrök segítségére több balesetnél is szükség volt.

Haon.hu

A Kishegyesi útra riasztották a hatóságokat

Forrás: Napló-archív

Kigyulladt egy elakadt kamion kedd éjszaka az M35-ös autópályán, a Mikepércsi pihenőnél. A tűz a jármű kerekeiről terjedt át a pótkocsira, és a rakományra is. A kamion vezetője megkezdte az tűz oltását, de közben megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A lángokat végül a debreceni hivatásos tűzoltók fékezték meg két vízsugárral és kéziszerszámokkal - olvasható a katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Három autó ütközött össze kedd reggel Bocskaikert közelében, a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egyik autó vezetője beszorult a roncsba, őt a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből. Az egységek ezzel egy időben a személyautókat átvizsgálták és áramtalanították. A mentőszolgálat pedig a balesetben érintett öt embert kórházba szállította.

Száraz gallyak égtek Tiszacsegén, a Iskola utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Riasztásból nem volt hiány

Egy tízemeletes társasházhoz riasztották a tűzoltókat kedd délután Debrecenbe, a Kishegyesi útra. A lakók irritáló szagot éreztek a levegőben. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre és Szabolcs-Szatmár- Bereg vármegyei katasztrófavédelmi mobil labor egységére is szükség volt. Méréseket végeztek a társasház minden szintjén, a garázssoron és a társasház alatt működő tanműhelyben is. A mérőeszközök kis koncentrációban szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a ház levegőjében, egyéb veszélyes anyagot nem. A tűzoltók folyamatos méréseket végeztek, melyek végül nemlegesek lettek, így a lakók visszatérhettek otthonukba.

Ezzel egy időben a tűzoltók a lakókat, 116 embert, mentőálarc segítségével kísértek le a ház elé, akik a melegedőbuszokban várhatták meg a beavatkozás végét. A tűzoltók átszellőztették az épületet, így a lakók késő estére visszatérhettek otthonukba.

Közlekedési balesethez riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat kedd délután, a 4-es számú főútra, Debrecen külterületére. Két személygépkocsi ütközött össze, majd mind a kettő az árokba csúszott. Az egyik autó utasai el tudták hagyni a járművet, a másik személyautó vezetője azonban a helyszínen életét vesztette. A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, áramtalanították azokat és a területet megvilágították a műszaki mentés idejére.

Jelzett az érzékelő

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket Berettyóújfaluban, a Nádasdy utcában, egy családi házban, kedd este. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, melyek szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a levegőben. A ház lakói nem sérültek meg, a ház is fűthető maradt, de a gázkazánt ideiglenesen ki kellett zárni a rendszerből. 

Négy embert értek tetten

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök - írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, közülük négy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy embert a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, míg két külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök nyolc személyt állítottak elő, ebből kettő főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában