Sziréna

2023.11.28. 12:51

16 migránst szállított a román férfi, embercsempészés miatt kell felelnie

A Hajdú-Bihari rendőrök befejezték az ügyben a nyomozást.

Haon.hu

A nyomozók a 31 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az illetékes járásbíróság elrendelt

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya embercsempészés bűntett miatt folytatott eljárást egy román állampolgárral szemben. A police.hu közlésében tudatta, a férfit június 24-én reggel állították félre a 42-es főúton, a teherautójában pedig 16, magát bangladesinek valló állampolgárt találtak. A rendőrök a sofőrt előállították, az illegális migránsokat pedig átadták a román hatóságnak. 

A nyomozók a 31 éves férfit kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását, amit az illetékes járásbíróság elrendelt.

Forrás: police.hu

A hajdú-bihari rendőrök a nyomozást elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában