Sziréna

2023.11.17. 10:11

„Elgurult a gyógyszer” egy vámospércsi férfinél: ököllel és baltával verte élettársát

Az asszony életveszélyes sérülést szenvedett; az ügyben előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék.

Haon.hu

Az asszony nem tudta, hol vannak a férfi gyógyszerei és cigarettája, ez dühítette fel a vádlottat

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a törvényszék közlésében.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett több éve éltek élettársi kapcsolatban a vádlott vámospércsi házában. Az asszony egy korábban elszenvedett trauma következtében nehezen mozgott és állapota folyamatosan rosszabbodott. A férfi és a nő között a bűncselekmény elkövetését megelőző időszakban egyre gyakoribbak voltak a viták és a veszekedések, az is előfordult, hogy a férfi megütötte az élettársát. Mindketten otthon tartózkodtak január 22-én, a konyhában a vádlott egy baltával fát hasogatott, a sértett pedig segített azt elpakolni. Eközben a férfi többször megkérdezte az asszonytól, hogy hol van a gyógyszere és a cigarettája, azonban a sértett nem tudott rá választ adni. 

Ezen feldühödve a vádlott a nála lévő 60 centiméteres nyelű balta fokával egyszer fejen ütötte a mellette lévő sértettet, aki ennek következtében a padlóra esett. A rendkívül indulatos vádlott az asszonyt tovább ütötte, ököllel és a balta fokával is többször lesújtott a nő fejére. Miután a férfi egy kicsit lehiggadt, a sértettet átöltöztette, ágyba fektette, a lakást feltakarította a bűncselekmény nyomainak eltüntetése végett, azonban az asszonyhoz orvosi segítséget nem hívott. 

A sértettnek a bántalmazás következtében több nyolc napon túl gyógyuló, illetve életveszélyes sérülése keletkezett. Figyelemmel a vádlott többszörös ütésére és az elkövetéshez használt eszköz jellegére, a sérült testtájékokra, a férfi annak lehetőségébe belenyugodva cselekedett, hogy a bántalmazás a sértett halálát eredményezheti.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában