Sziréna

2023.11.22. 09:39

Dezodorral és üdítős flakonnal támadtak haragosaikra Berekböszörményben

Vádat emelt az ügyészség a három elkövető ellen.

Haon.hu

A két női vádlott bántalmazása következtében a sértett asszonynak 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Garázdaság bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség 3 vádlott ellen, akik az utcán támadtak rá régi haragosaikra – tudatta közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi vádlott és családtagjai hosszú ideje haragos viszonyban álltak a sértettekkel. Valamennyien Berekböszörményben ugyanabban az utcában laknak. 2022. május 5-én a délutáni órákban a férfi vádlott felesége, valamint az egyik haragosuk is személygépkocsival közlekedett Berekböszörményben, azonban a keskeny úton nehezen fértek el egymás mellett és egyikük sem akart lehúzódni az útról.

A feleség hazaérkezését követően a férfi vádlott autóba ült, és azzal haladt az utcájukban, míg lányai a vádlottak, valamint édesanyjuk gyalogosan haladt. Rövid idő elteltével észrevették az utcán ismerőseikkel beszélgető sértettet és élettársát, ezért a lányok és édesanyjuk odamentek hozzájuk és a korábbi közlekedési konfliktus miatt vita alakult ki köztük, majd annak hevében kölcsönösen fenyegették és szidalmazták egymást.

A fiatalkorú vádlott ekkor a kezében lévő dobozos üdítővel fejbe dobta, majd az odaérkező férfi vádlott a nála lévő dezodorral arcon fújta haragosát. Eközben a férfi vádlott idősebb lánya rátámadt a sértettre, megrángatta, majd megcibálta a haját. Ezt látva a fiatalkorú vádlott is bekapcsolódott a sértett nő bántalmazásába, közösen lökdösték és a földre lerántották. A földre került sértett egyik ujját az idősebb női vádlott erősen megcsavarta.

Az édesanya igyekezett a lányait megfékezni, majd valamennyien eltávoztak a helyszínről. A két női vádlott bántalmazása következtében a sértett asszonynak 8 napon túl gyógyuló sérülése keletkezett. A vádlottak kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség az apa ellen társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, míg lányai ellen társtettesként elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az apával és a felnőttkorú lányával szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki, míg a fiatalkorú lányt intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában