Sziréna

2023.11.02. 11:24

Banki csalásokkal jutott 20 millió forinthoz egy férfi – a debreceni rendőrök elfogták – videóval

Egy cívisvárosi cég is áldozatául esett a csalásnak, a tettes társainak azonosítása és kézre kerítése jelenleg is zajlik.

Haon.hu

A csalók közismert módszerrel károsítottak meg egy debreceni és egy szigetvári céget

Forrás: police.hu

Pénzmosás, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 40 éves férfival szemben, aki banki csalásokkal megszerzett 20 millió forintot vett fel ATM-ekből. A debreceni nyomozók Pest vármegyében fogták el – tudatta a police.hu csütörtöki közlésében.

A csalók közismert módszerrel károsítottak meg egy debreceni és egy szigetvári céget. Pénzintézetek nevében telefonáltak, majd arról tájékoztatták a vállalkozásokat, hogy gyanús tranzakciókat észleltek a számlájukon, ezért elkérték a részükre sms-ben érkező megerősítő kódokat. Ezt követően könnyűszerrel hajtottak végre utalásokat a cégek számláiról, összesen 20 millió forint kárt okozva. A két ügyet egyesítették, és a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyesei kezdték meg a nyomozást.

A gyanú szerint a bűnös pénzt egy 40 éves férfi több részletben vette fel különböző ATM-ekből. A nyomozók október 25-én egy Pest vármegyei településen fogták el, majd hallgatták ki. A nyomozás azonban itt nem ért véget, a tettes társainak azonosítása és kézre kerítése jelenleg is folyik.

A Mátrix Projekt jegyében a rendőrség bűnmegelőzési és bűnfelderítési munkákat végez. Fontos felhívni a figyelmet arra is, hogy mindig érdemes gyanakodni, ha valaki könnyű pénzkereseti lehetőséget kínál. Pénzmosóként közreműködni egy ilyen bűncselekményben törvénybe ütköző és büntetendő, függetlenül attól, hogy van-e tudomásunk az összeg eredetéről.

További hasznos információk, aktualitások, tanácsok a KiberPajzs oldalán olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában