Összefoglaló

2023.09.14. 08:03

Több tűzesethez is siettek a hajdú-bihari tűzoltók szerdán

Lehasadt faágakhoz is riasztották a lánglovagokat.

Haon.hu

Sok dolguk volt a tűzolzóknak szerdán

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Berendezési tárgyak égtek egy családi ház egyik szobájában szerda délelőtt Kabán, a Dózsa György utcában. A kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és két vízsugárral oltották el a lángokat. A ház lakója ideiglenesen rokonokhoz költözött – tudatta a katasztrófavéelem összefoglalójában.

Lehasadt faágak miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat szerda délután Debrecenbe, a Jászai Mari utcába. Az ágak a közúti és a gyalogos forgalmat veszélyeztették, ezért azokat a tűzoltók eltávolították gépezetes tolólétrán keresztül.

Akácerdő aljnövényzet égett ötszáz négyzetméteren Hosszúpályiban, a Homok utcában. A konyári önkéntes és a létavértesi önkormányzati tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Faág hasadt le a debreceni Hangyás utcában. A város hivatásos tűzoltói az ágat levágták motoros láncfűrésszel.

Este szemét égett Debrecenben, a Szarkaláb utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – olvasható a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, közülük négy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, két külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. 

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában