Sziréna

2023.09.14. 09:05

Jóvátétel miatt elkerüli a bíróságot a derecskei targoncavezető

Eredményes közvetítői eljárás után megszüntették az eljárást.

Haon.hu

A gyanúsítottként kihallgatott targoncavezető teljes körű beismerő vallomást tett

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Eredményes közvetítői eljárás után megszüntette az eljárást a Berettyóújfalui Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki miatt megsérült egy munkavállaló – tudatta az ügyészség közlésében.

Az ügyészségi határozat szerint a gyanúsított egy derecskei építkezési cégnél dolgozik targoncavezetőként. A férfi rendelkezik a szükséges kezelői jogosítvánnyal és munkavédelmi oktatásban is részesült.

2022. november 29-én kora délután a társaságnál gépi forgácsolóként dolgozó sértett a telephelyen található üzemcsarnokban gyalogosan közlekedett a műhelyvezetővel együtt, a csarnokban felfestéssel jelzett közlekedési útvonalon belül. Miközben beszélgettek, rövid időre megálltak. A gyanúsított által vezetett targonca ekkor épp hátrafele közlekedett, és elsodorta a sértettet. A férfi az ütközés miatt elesett, a targonca kereke pedig megnyomta a jobb bokáját, ami miatt a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a cselekményével megszegte a vonatkozó munkavédelmi és közlekedési szabályokat, és az emelőgép figyelmeztető hangjelzéseit sem alkalmazta.

A férfi cselekménye foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megállapítására alkalmas. A gyanúsítottként kihallgatott targoncavezető teljes körű beismerő vallomást tett, és kezdeményezésére, valamint a sértett hozzájárulásával a Berettyóújfalui Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást, és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek során a két férfi megállapodást kötött, melyben a gyanúsított sajnálatát fejezte ki, bocsánatot kért és további jóvátételt vállalt, amit a sértett férfi elfogadott.

Mivel a törvényi feltételek fennálltak, a Berettyóújfalui Járási Ügyészség büntethetőséget megszüntető okból a férfival szemben indult eljárást megszüntette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában