Ügyeleti hírek

2023.09.07. 09:29

Megrongált gázcsonkokhoz és kidőlt fához is riasztották a tűzoltókat Hajdú-Biharban

Vármegye szerte mozgósították a lánglovagokat.

Haon.hu

Forrás: MW-archív

Szerdán két megrongálódott gázcsonk miatt riasztották a tűzoltókat Hajdú-Bihar vármegyében. Először Hajdúsámsonban, az Árpád utcában egy parkolóban található gázcsonkot sértett meg egy jármű, ezért a debreceni hivatásos tűzoltók a területet biztosították és elzárták a gázcsonkot. Később Hajdúhadházra, a Károlyi Mihály utcában, egy lakatlan épület kerítésének vonalában sérült meg egy gázcsonk, fűnyírás közben. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók szintén védősugarat szereltek és a területet biztosították, amíg a gázszolgáltató szakemberei a szivárgást meg nem szüntették – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Egy nyolc méteres fa megdőlt és gyökerestől kifordult a talajból Püspökladányban, a Rákóczi utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók a fát kivágták.

Egy tizenöt méteres fa több ága is leszakadt Nyíradonyban, az Árpád téren. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kihúzós létrán át kézi erővel vették le a faágakat.

Lehasadt egy faága szerdán Debrecenben, a Leiningen utcában. A város hivatásos tűzoltói kézi erővel eltávolították az ágat.

Berettyóújfalu közelében két autó ütközött össze. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

A rendőrök 20 személyt állítottak elő

A katasztrófavédelem beszámolójából kiderült, hogy száz négyzetméteren égett a bozótos aljnövényzet Hajdúszováton, a Damjanich utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat egy vízsugárral.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében írta, hogy az illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amik könnyű sérüléssel végződtek.

A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, közülük két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy embert pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. 

A rendőrök 20 személyt állítottak elő, ebből kilenc főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt – összegzett a police.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában