Sziréna

2023.08.07. 11:30

Kétszáz sofőrt büntettek egy nap alatt biztonsági öv miatt Hajdú-Biharban

A Seatbelt program után újabb ellenőrzésekre számíthatnak az autósok.

Haon.hu

Az ellenőrzések célja a közlekedésbiztonság növelése

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság Információs Portál

Véget ért a Seatbelt – Plusz elnevezésű, egy napos közlekedésbiztonsági ellenőrzés vármegyénkben, melynek eredményeit hétfőn közzétette a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök 2023. augusztus 3-án biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 204 személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, míg egyéb szabálysértések miatt 113 esetben intézkedtek.

Az akció elsősorban a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a biztonsági gyermekülés és a bukósisak – szabályos használatának ellenőrzésére irányutl, de a rendőrök kiemelten figyeltek az ittas vagy bódult sofőrök kiszűrésére, a járművek műszaki állapotának, közlekedésre alkalmasságának vizsgálatára is. 

A rendőrség hétfőn azt is bejelentette, az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján országos akciót tartanak  augusztus 7. és 13. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan a megengedett sebességet túllépő járművezetőket szűrik ki. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában