Ügyeleti összefoglaló

2023.08.09. 08:35

Egy hotelben csaptak fel a lángok Debrecenben, a tűzoltók azonnal közbeléptek

A vármegyei tűzoltók és a rendőrök kedden sem unatkoztak.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Teljes terjedelmében égett egy szálloda udvarán található négy négyzetméteres szauna Debrecenben a Böszörményi úton, hétfőről keddre virradóan. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz miatt a hotel épületét nem kellett elhagynia a szálló vendégeknek – írta közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Több ága lehasadt egy húsz méter magas fának tegnap kora délután Debrecenben, a Szotyori utcában. A Kálló Mentőcsoport vonult a helyszínre, ahol alpintechnika segítségével eltávolították a fát.

Lehasadt egy faág egy oktatási intézmény udvarán, Debrecenben a Károlyi Mihály utcában kedden délután. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül kéziszerszám segítségével eltávolították a fát, számolt be a katasztrófavédelem.

Lehasadt egy juharfa ága Nyíradony-Aradványpusztán a Szénégető utcában. A nyíradonyi és debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül motoros láncfűrésszel a faágat eltávolították.

Rendőrségi hírek számokban

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül egy súlyos, egy pedig könnyű sérüléssel végződött, jelzi közleményében a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, közülük hét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két embert pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 16 személyt állítottak elő, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés tíz esetben történt – összegzi a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában