Ügyeleti összefoglaló

2023.08.16. 08:58

Tetejére fordult autóhoz és avartüzekhez siettek a hajdú-bihari tűzoltók

Folyamatosan riasztották a térség lánglovagjait.

Haon.hu

Forrás: Czinege Melinda / Napló-archív

Egy autó a szalagkorlátot átszakítva az árokba hajtott Debrecen közelében az M35-ös autópályán, kedden kora délután. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Az autóban négyen utaztak, őket a tűzoltók kiemelték a roncsból és átadták a mentőszolgálatnak. Három embert a mentőszolgálat kórházba szállított – írta közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Ötszáz négyzetméteren égett az avar Ebesen, a Kossuth utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Mint már korábban beszámoltunk róla, árokba csapódott, majd visszaborulva az úttesten fordult tetejére egy autó kedd délután Nyíradony-Tamásipusztán. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, a mentőszolgálat pedig az autó vezetőjét kórházba szállította.

Két hektáros területen égett a gaz és levágott széna Hortobágyon, a Szásztelek majorban. A hajdúszoboszlói hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat.

Átvágott egy gázvezetéket egy munkagép Nyíradonyban, a Debreceni utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók a területet biztosították, amíg a gázszolgáltató szakemberei a vezetéket el nem zárták.

Kedden este egy családi ház pincéjében egy hűtő gyulladt ki Hajdúszoboszlón, a Szabadság utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a hűtőt kivitték a szabadba, így a tűz nem terjedt át más berendezési tárgyra – zárta összefoglalóját a katasztrófavédelem.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül egy súlyos, négy pedig könnyű sérüléssel végződött – írta közleményében a police.hu

A szolgálatot ellátó állomány hét személyt fogott el, közülük öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két embert pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök hat személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt – tudtuk meg a rendőr-főkapitányság összegzéséből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában