Sziréna

2023.07.20. 08:59

Hazugsággal akart új jogsihoz jutni egy tiszagyulaházi férfi

A vádemelés megtörtént, pénzbüntetést szabhatnak ki vele szemben.

Haon.hu

A férfi valótlan tartalmú bejelentésének következtében valótlan tény bejegyzésére került sor a központi vezetői engedélynyilvántartásba

Közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki megtévesztette a kormányhivatali ügyintézőt – tudatta az ügyészség csütörtöki közlésében.

A vádirat szerint a tiszagyulaházai férfi 2021. szeptember 5-én elment a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatalába, ahol bejelentette, hogy vezetői engedélyét elhagyta, és egyben kérvényezte új jogosítvány kiadását. A hivatali ügyintéző erről jegyzőkönyvet vett fel.

A vezető engedély elvesztésének tényét a hivatalban bejegyezték a központi nyilvántartásba, majd a vádlott részére új jogosítványt állítottak ki. A vádlott megtévesztette a hivatali ügyintézőt, és úgy jutott hozzá új jogosítványhoz, mivel a korábbi vezetői engedélyét nem hagyta el, hanem azt tőle korábban közlekedési szabálysértés elkövetése miatt külföldön elvették.

A férfi valótlan tartalmú bejelentésének következtében valótlan tény bejegyzésére került sor a központi vezetői engedélynyilvántartásba.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában