Közlekedés

2023.07.31. 11:32

Csúcsforgalom a román határokon, csak vasárnap félmillió embert fogadtak

A határrendészek a magyar kollégáikkal is folyamatosan egyeztetnek.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Az elmúlt hétvégén 1,44 millió utas lépte át Románia határait, ami 102 százalékos növekedést jelent az ország határátkelőin tavaly nyáron ebben az időszakban feljegyzett forgalmi adatokhoz képest - közölte hétfőn a román határrendészet az MTI beszámolója szerint.

Vasárnap 510 ezer külföldi és román állampolgár jelentkezett határátlépésre több mint 134 ezer járműben, szombaton csaknem 550 ezer utas 142 ezer járműben, de pénteken is meghaladta a 380 ezret az utasok és a százezret a járművek száma.

A román hatérrendészek folyamatosan kapcsolatban vannak a magyar és bolgár kollégákkal avégett, hogy a legforgalmasabb átkelőket valamennyi sávot kihasználva maximális kapacitással működtessék.

A nyári turistaidényben minden hétvégén rendkívüli forgalomnövekedésre lehet számítani, kiváltképp a magyar és bolgár határszakaszon - figyelmeztet a román határrendészet. Az utasoknak azt tanácsolják, hogy a magyar határon kerüljék el a Csanádpalota - Nagylak II. és Csengersima - Pete, a bolgár határon pedig a Giurgiu - Rusze átkelőt, arra emlékeztetve őket, hogy a magyar határon 12, a bolgár határon pedig 11 ponton lehet átlépni a határt.

A határátkelők leterheltségéről és a várható várakozási időről ezen az oldalon lehet tájékozódni - emlékeztet a román határrendészet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában