Dráma a nyári forróságban

2023.07.24. 10:11

Debrecenbe indultak rokonlátogatásra, de rémálom lett az utazásból

Az autóban egy másfél éves gyermek is ült, többen is megálltak segíteni, amikor meglátták, mekkora a baj.

Haon.hu

Drámai pillanatokat élt át egy család néhány nappal ezelőtt Debrecen mellett: menet közben gyulladt ki az autójuk úgy, hogy két kiskorú is ült benne, egy 13 éves lány és egy másfél éves gyermek, számolt be a BorsOnline.

Autótűz Debrecen
Forrás: Bors

Cikkükben azt írták, a háromtagú család rokonlátogatásra indult Püspökladányból Debrecenbe, ahova egyik közeli családtagjuk és annak gyereke is velük tartott. Az út zökkenőmentesen indult, amikor a sofőr egyszer csak arra lett figyelmes, hogy a motorháztető füstöl.

A férjem vette észre, hogy füstöl az autó eleje. Akkor már épp a vasútnál jártunk a Szoboszlói útnál. El is kezdett hangosan gondolkozni, hogy mi lehet a baj, amikor láttuk, hogy fekete füst száll fel a motorháztetőből. Rögtön mondta is, hogy mindenki gyorsan kapcsolja ki a biztonsági övét, ki kell szállnunk az autóból

– mondta a lapnak Kovácsné Szabados Tímea. Félrehúzódtak az autóval, és gyorsan kiszálltak, ekkorra már lángolt a jármű eleje. – Nagyon megijedtünk. Hirtelen azt sem tudtuk, mitévők legyünk. Csak ott álltunk a tűző napon, és víz sem volt nálunk, mellettünk pedig lángolt az autó – idézte fel a nő.

A cikk szerint már az első szembejövő autós megállt, és poroltóval kezdte oltani a tüzet, majd nem sokkal később egy kisteherautó fiatal sofőrje is ugyanígy tett. De ezután is többen megálltak segíteni.

Volt olyan is, aki felajánlotta, hogy elviszi haza a család egy részét, köztük egy másfél éves gyermeket, ne álljanak a tűző napon, pedig ő maga is Debrecen felé tartott. Tudom, segíteni állampolgári kötelesség,  de mégis hihetetlenül megdöbbentő volt, mennyi rendes ember van

– tette hozzá az autó utasa. Aztán megérkezett a rendőrség és a tűzoltóság is. A rendőrök felajánlották nekik, hogy üljenek be a klímával lehűtött rendőrautóba, „ugyanis a rendőrautó hátsó ülése nem csak a rossz embereknek van fenntartva.”

Autótűz Debrecen
Forrás: Bors

A tűzesetben személyi sérülés nem történt, de a kigyulladt autó totálkáros lett, csak a hátsó lámpa maradt sértetlen, még aznap elvontatták a bontóba. A nő azt mondta, egyet megtanult az eset kapcsán.

Mindig tesznek 2 üveg vizet a hűtőtáskába, ha elindulnak valahova: egyet maguknak, egyet pedig azért, ha bajba kerülne valaki, oda tudják adni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában