Összefoglaló

2023.07.11. 08:20

Kigyulladt autó, balesetek és leégett búzatábla – ezek történtek Hajdú-Biharban hétfőn

Több tűzeset is történt, volt, ahol csak sok idő után tudták megfékezni a lángokat.

Forrás: Tóth Imre

Létavértesen, az Arany János utcában két autó és egy kis kisteherautó ütközött össze hétfő reggel. A létavértesi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a járműveket. A mentőszolgálat négy embert szállított kórházba a helyszínről – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Egy nyergesvontató és egy személyautó ütközött össze az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény-Pród  közelében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket.

Búzatáblában és tarlóban keletkezett tűz hétfő délután Pocsaj külterületén. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a területet körülhatárolták, és kéziszerszámokkal, valamint vízsugarakkal oltották a lángokat. Két vízszállító is érkezett még a helyszínre, mely avaroltó felszerelésével haladt végig a területen. A lángokat késő délutánra fékezték meg a tűzoltók, összesen tizenöt hektár égett le. A tűz mellett egy harminc hektáros területen újabb búzatábla volt, de a lángok nem terjedtek át a terményre.

Nádudvar és Kaba között egy bálázó munkagép égett teljes terjedelmében. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. A munkagép vezetője nem sérült meg.

Kigyulladt egy autó délután Hajdúszoboszlón, a Debreceni úton. A műszerfala és a motortere égett. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. A tűzben senki sem sérült meg.

Egy platánfa ágai egy parkoló autóra esetek Hajdúszoboszlón, a József Attila utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül láncfűrésszel a faágakat eltávolították.

Kora este faágak törtek le Debrecenben, a Vécsey utcában. A lehasadt faágak a távközlési kábelt és forgalmat veszélyeztetették. A debreceni hivatásos tűzoltók magasból mentőn keresztül motoros láncfűrésszel vágták le az ágakat.

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában hét személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül kettő súlyos, öt pedig könnyű sérüléssel végződött – tudatta a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, közülük egy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két embert a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg egy külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, ebből egy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hét esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában