Ügyeleti hírek

2023.07.25. 10:01

Pusztítanak a szabadtéri tüzek, rengeteg helyen csaptak fel a lángok Hajdú-Biharban

A rendőrök hét személyt állítottak elő.

Haon.hu

Hajdúbagoson a Földikutya Rezervátumban csaptak fel a lángok hétfő délután

Forrás: Napló-archív

Ismét lehasadt faágak miatt érkezett Debrecen több utcájából riasztás a hétfői nap folyamán. Az István úton egy lehasadt faág akadt fent egy fa lomkoronáján, a Derék utcában két helyen is leszakadt faág adott munkát a vármegyeszékhely tűzoltóinak. A Kádár dűlőben pedig egy tízméteres fa több ága is lehasadt. A Sebes és az Akadémia utcában is szükség volt a tűzoltók munkájára a veszélyessé vált fák miatt - olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Hajdúszoboszló külterületén, a Keleti-főcsatorna mellett kettéhasadt egy fűzfa. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Forrás: Tóth Imre

Száz négyzetméteren égett a kommunális és növényi hulladék tegnap a déli órákban Konyáron, a Temető utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Nagyméretű fűzfa ága hasadt le tegnap kora délután Balmazújvároson, a Dózsa György utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók emelőkosaras jármű segítségével és láncfűrésszel távolították el a veszélyes ágat.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap kora délután Debrecenben, a Mikepércsi út és a Gázvezeték utca kereszteződésében. 

A debreceni hivatásos tűzoltók a járműveket átvizsgálták, majd áramtalanították. Az autókban összesen ketten utaztak, közülük a mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Egy hektáron égett tarló tegnap kora délután Nádudvar közelében. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Ezer négyzetméteren égett az aljnövényzet és öt szalmabála tegnap délután Monostorpályiban, a Szalmás tanyánál. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Mintegy tizenöt hektáron égett a magas füvű vegetáció tegnap délután Hajdúbagos közelében a Földikutya Rezervátumban. A védett területen keletkezett tűz a közeli fenyőerdőre is átterjedt, ahol az aljnövényzet három hektáron égett. A debreceni, nyíradonyi, hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángok terjedését, majd eloltották a tüzet. Egy berettyóújfalui és egy hajdúszoboszlói vízszállító is segítette a munkát. Az oltásban részt vett a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Csoport is négy fővel. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában két személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amik könnyű sérüléssel végződtek - írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, közülük egy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két embert pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök hét személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában