Trükkös adok-veszek

2023.07.18. 10:07

Furcsa családi „vállalkozás”: unokatestvérével árulták a debreceni cégtől lenyúlt mobilokat - videóval

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt a férfival szemben, aki hónapokon keresztül lopta a céges mobilokat a munkahelyéről.

Haon.hu

A férfi több telefont is lenyúlt a munkahelyéről

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a férfi egy debreceni cégnél dolgozott takarítóként, eközben 2022 nyarától 2022. december 2. napjáig rendszeresen lopott a munkahelyéről. Az elkövető este megvárta, amíg egyedül maradt a helyen, és az egyik irodában tárolt kulccsal kinyitotta a raktár ajtaját, ahonnan közel rendszeresen elvitt, alkalmanként 3-4 darab mobiltelefon készüléket. A férfi így összesen 27 telefont lopott el, melyek együttes értéke több mint 1,7 millió forint - közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. 

Az elkövető a lopások után a megszerzett készülékeket átadta ismerősének, aki hármat megtartott, a többit eladta, a bevételből pedig a tolvaj is kapott részesedést. Az ismerős által eladott telefonok egy részét az unokatestvére vette meg, aki azokat jelentős haszonnal tovább adta különböző személyeknek. Az eladást végző két férfi ezzel pénzmosást követett el, mert mindketten tudták, hogy a telefonok lopottak.

A debreceni rendőrök a nyomozás során 19 készüléket lefoglaltak és visszaadták a tulajdonosnak, a sértett cég pedig a nyomozás során kérte a meg nem térült káruk megfizetését.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő tolvajt nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettével, kereskedő társait pénzmosás bűntettével vádolja. Vádiratában a lopás elkövetőjével szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, társai ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A járási ügyészség arra is indítványt tett, hogy a Debreceni Járásbíróság kötelezze a vádlottakat a sértett kárának megtérítésére, az eladásokkal szerzett bevételüket pedig kobozza el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában