:o

2023.07.03. 10:58

Minden összefügg mindennel ebben a hadházi buszmegállós rablásban

„Nesze, öreg, ezt visszahoztam neked!” – mondta a rabló testvére a buszra váró áldozatnak.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A hajdúhadházi rendőrök pár óra alatt elfogták és őrizetbe vették azt a 29 éves férfit, aki egy buszmegállóban várakozó férfitól vette el a pénzét és a telefonját.

A police.hu-n azt írják, a gyanú szerint N. Tamás június 23-án 1 óra 30 perckor felkeltett egy buszmegállóban alvó, 57 éves férfit, és előbb csak cigarettát, majd erőszakkal pénzt követelt tőle. Lefogta, átkutatta a zsebeit, elvette a pénzét és a telefonját.

A sértett még alig ocsúdott fel az első sokkból, amikor néhány perc múlva megjelent egy biciklis, aki a „Nesze, öreg, ezt visszahoztam neked!” szavak kíséretében visszaadta a telefonját.

A hajdúhadházi nyomozók ezen a szálon indultak el, és hamarosan azonosították a kerékpárost. Innen már a történtek is összeálltak, és rövidesen a feltételezett elkövetőt is előállították a kapitányságra. Mint kiderült, a sértett egy nőismerőséhez érkezett Hajdúhadházra, ahonnan a hajnali órákban busszal akart visszatérni Debrecenbe. A buszmegállóban azonban elnyomta az álom. Támadója a meglátogatott nő egykori élettársának a testvére volt, aki tudott arról, hogy a férfinál pénz van.

A volt élettárs pedig az a kerékpáros, aki, miután tudomást szerzett a történtekről, visszaadta a telefont. 

N. Tamás gyanúsítotti kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését. Az azóta letartóztatásban lévő férfival szemben a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában