Összefoglaló

2023.07.04. 08:52

Gázszivárgás Hajdúhadházon, 38 embernek kellett elhagynia az otthonát

Avar- és tarlótüzekről szólt a hétfő Hajdú-Biharban, de lángoló bálát is kellett oltaniuk a tűzoltóknak. Ügyeleti hírek.

Forrás: illusztráció / MW-archív

Teljes terjedelmében égett egy kétszáz négyzetméteres pajta és a benne tárolt munkagép hétfőn kora hajnalban, Debrecenben, az Illyés Gyula utcában. A helyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, számolt be ügyeleti összefoglalójában a vármegyei katasztrófavédelem.

Szalmaboglya égett hétfőn kora hajnalban, Püspökladányban, a Balaton utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Füstölt egy mezőgazdasági munkagép hétfőn délelőtt Bakonszegen, a Kovácsi utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kézi erővel eltávolították a gépbe szorult növényi hulladékot, majd egy vízsugárral eloltották a még izzó részeket.

Húsz négyzetmétere égett a tarló Egyek külterületén tegnap délelőtt. A település önkormányzati tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Ezerötszáz négyzetméteren égett az avar tegnap délben Nyírmihálydiban, az Akácfa utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Ötven négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet Konyár-Sóstófürdőn tegnap kora délután. A létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Gázvezetéket vágott át egy munkagép tegnap a kora délutáni órákban Hajdúhadházon, a Kossuth és a Kazinczy utca kereszteződésében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók a szivárgás százméteres környezetében biztonsági zónát jelöltek ki. Az eset miatt a környező ingatlanokból harmincnyolc embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát addig, amíg a gázszolgáltató szakemberei megjavították a sérült vezetéket.

Berettyóújfaluban ötven négyzetméteren égett az aljnövényzet a Hétvezér utcában tegnap délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók megkezdték a tűz oltását, a tűzoltók pedig kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Körbála égett teljes terjedelmében, Sárrétudvariban, a Kossuth utcában tegnap este. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában