Sziréna

2023.07.12. 09:18

Italozásból verekedés – durván bántalmazták debreceni ismerősüket; még videóra is vették

Akár 12 év fegyházbüntetést is kaphat az idősebb elkövető.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett

Forrás: Illusztráció /Shutterstock

Súlyosabban minősülő emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség azt a fiatalkorút és társát, akik rendkívül durván bántalmazták ismerősüket – tudatta az ügyészség szerdai közlésében.

A vádirat szerint 2022. május 2-án este a sértett az élettársával együtt a fiatalkorú elkövető debreceni lakóhelyén tartózkodott, ahol együtt szeszes italt fogyasztottak. A felnőttkorú vádlott 21 óra körül felszólította az akkor már ittas sértettet, hogy hagyja el a házat. A férfi elment, de egy üveg itallal a kezében továbbra is az utcában maradt. 

Ezt észrevette a felnőttkorú vádlott, kiment, és odaszaladt a férfihoz, vitatkozni kezdtek, majd az elkövető ököllel olyan nagy erővel megütötte a fején, aminek következtében a sértett a földre esett, és rövid időre elvesztette az eszméletét. A tettes odalépett a magatehetetlen férfihoz, akit többször megütött a fején, majd átkutatta a zsebeit.

Ekkor ment ki a házból a fiatalkorú társa, aki előbb csak figyelte az eseményeket, majd ő is ütni és rúgni kezdte a földön fekvő férfi fejét, és segített átkutatni ruházatát. A sértettnél nem találtak semmit, majd próbálták felállítani, de végül visszalökték a földre, ahol durva módon tovább bántalmazták, közben mobiltelefonnal világítottak és videófelvételt is készítettek. Egy utcabeli szemtanú értesítette a rendőrséget, majd a mentőszolgálat a sértettet kórházba szállította.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló töréses és zúzódásos sérüléseket szenvedett. Mivel az elkövetők a férfi fejét, életfontosságú szerveit ütötték és rúgták, szándékuk a védekezésre képtelen áldozat életének kioltására irányult, súlyos sérülései miatt életét az orvosi beavatkozás mentette meg. Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottakat társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Törvényszék a tizennyolc év alatti elkövetőt fiatalkorúak börtönbüntetésére, felnőttkorú társát pedig fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje. A főügyészség mértékes indítványa szerint, ha az elkövetők a törvényszék előkészítő ülésén a vádirat szerint beismerik tettüket és lemondanak a tárgyalásról, úgy a bíróság a fiatalkorút 5 év fiatalkorúak börtönbüntetésére, felnőttkorú társát 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélje. 

A bántalmazás első részét bemutató videó ITT érhető el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában