Sziréna

2023.07.05. 08:31

Nagyon fontos részletek derültek ki a tragikus debreceni motorbalesetről

Kokadi férfi vesztette életét, a rendőrség szerint nem viselt bukósisakot.

A tragikus baleset a Honti utcában történt

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról beszámoltunk, halálos motorosbaleset történt kedden Debrecenben, a tragikus karambolról szerdán új részleteket közölt a rendőrség. A police.hu-n azt írták, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy kokadi lakos közlekedett motorral Debrecenben, a Munkás utcában július 4-én délután.

A motoros a Honti utca kereszteződéséhez érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát, nekiütközött egy személyautónak, majd kórházba szállítását követően életét vesztette. Az eljárás során beszerzett adatok szerint a 29 éves férfi nem viselt bukósisakot, amikor a baleset történt

– írja a vármegyei rendőrfőkapitányság, amely az esettel kapcsolatban az alábbiakra hívta fel a közlekedők figyelmét.

  • Közlekedési baleset bekövetkezése esetén a motorkerékpáros testének védelmére alapvetően a bukósisak és a megfelelő védőruházat szolgál. A motoros legfontosabb védőfelszerelése a bukósisak, mely fő feladata a fej védelme, az erőhatások energiájának elnyelése. Kizárólag a becsatolt, megfelelő méretű, repedés- és balesetmentes bukósisak nyújthat kellő védelmet.
  • A motoros védőruházat is nagyon fontos a sérülések megelőzése, illetve súlyosságának csökkentése szempontjából. Első sorban megfelelő szellőzésű, protektorokkal ellátott védőöltözet, valamint motoros csizma és kesztyű viselése ajánlott!
  • Ne feledjék! Magyarországon motorkerékpározás közben a bukósisak használata kötelező, a védőruházat viselése ajánlott!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában