Sziréna

2023.06.12. 11:23

Sószóróval támadt áldozatára egy férfi Debrecenben – videóval

A támadót egy közeli utcában érték utol a rendőrök.

Az elkövető elővett a zsebéből egy sószórót, és annak tartalmát beleborította az arcába

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Járókelők tettek bejelentést a rendőrségre június 9-én 6 óra 30 perc körül arról, hogy két férfi dulakodik Debrecenben, az Irén utcában. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol már csak az egyikőjüket találták meg. Az 58 éves férfinak vérzett a feje, és arról számolt be, hogy megpróbálták kirabolni. A járőrök perceken belül megtalálták a támadót egy közeli utcában, elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra – tudatta a police.hu hétfői közlésében.

A nyomozás adatai szerint a 40 éves férfi egy helyi buszon kezdte el zaklatni a sértettet. Többször megfenyegette, megütötte és a hátizsákját, valamint a mobiltelefonját követelte. Amikor leszálltak a buszról, ellökte áldozatát, kitépte a kezéből a táskát és sietve próbált egérutat nyerni, a sértett azonban utána szaladt. Az elkövető ekkor elővett a zsebéből egy sószórót, és annak tartalmát beleborította az arcába, majd többször megütötte a fejét az üvegcsével.

A rendőrök a táskát és a benne lévő készpénzt, iratokat, különböző értéktárgyakat hiánytalanul megtalálták, a sértettet pedig a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A román állampolgár gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett.  A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, a Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában