Sziréna

2023.06.21. 09:11

Nyakon szúrta feleségét a hitvesi ágyban, Debrecenben döntöttek a férfi büntetéséről

A férfi később magával is végezni akart, amelynek során nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Előbb feleségével, majd magával akart végezni az a férfi, akinek az ügye a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség elé került (illusztráció)

Forrás: Shutterstock

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta azzal a vádlottal szemben, akit a Miskolci Törvényszék előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélt azzal, hogy szabadságvesztés büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.

A vádirat szerint a bűncselekmény elkövetésekor a vádlott és felesége már 36 éve éltek együtt. Az alapvetően féltékeny természetű vádlott betegségei következtében munkaképtelenné vált, felesége ápolására szorult. Egészségi állapotának romlásával a férfi féltékenysége is erősödött, majd elhatalmasodott rajta. Úgy gondolta, hogy felesége megcsalja őt, aminek többször hangot adott, emiatt rendszeresen veszekedett vele. 

Végül úgy döntött, hogy megöli feleségét, ezért a bűntett előtti estén a párnája alá rejtett egy 14,5 cm pengehosszúságú konyhakést. 

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Másnap, 2022. február 25-én reggel az ágyban feküdtek, amikor a vádlott kérlelni kezdte a neki háttal fekvő feleségét, hogy forduljon felé. Többszöri kérésére felesége felé fordult, ekkor a férfi a késsel hirtelen megszúrta a nő nyakának elülső részét, majd a védekezni próbáló feleségét a késsel szurkálni kezdte. A nőnek végül sikerült kimenekülni a szobából, és a ház hátsó lakrészében élő lányához menekült, ahonnan segítséget hívtak. 

Eközben férje az ágyban – öngyilkossági szándékkal – többször nyakon és mellkason szúrta magát, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. Felesége nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett

– áll a közleményben, amelyben a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség hangsúlyozza álláspontját, miszerint a bűncselekmény minősítése és a kiszabott büntetés egyaránt törvényes.

A vádlott indokolatlanul, késsel támadt feleségére, aki életét csak annak köszönheti, hogy férje a gyengébb, ügyetlenebb kezével szúrta meg őt. A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a családon belüli erőszak semmilyen formája nem elfogadható, és az eljáró törvényszék tettarányos büntetést szabott ki, amelynek enyhítésére nincs törvényes indok.

A védelmi fellebbezéseket a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla bírálja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában