Katasztrófavédelem

2023.06.27. 16:25

Hősies helytállásukért tüntettek ki hajdú-bihari tűzoltókat

A Smooth Criminalra moonwalkoló Krucsó Tamást pedig századossá nevezték ki a keddi ünnepségen.

Forrás: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Hatvanöt első tiszt tett fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában kedden. Mellettük számos tűzoltó is elismerésben részesült. A főigazgató azokat jutalmazta, akik az elmúlt időszakban különös helytállásról tettek tanúbizonyságot, olvasható a vármegyei katasztrófavédelem honlapján.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavé­delmi Főigazgatóság főigazgatója a rendezvényen július 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó alezredessé Biró Attila tűzoltó főtörzszászlóst, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába.

Tűzoltó századossá nevezte ki a Krucsó Tamás tűzoltó törzszászlóst, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgató­ság állományába. Krucsó Tamás egyébként nemrég ezzel a fantasztikus tánccal került be a hírekbe, teljesen megérdemelten.

A közlemény szerint hősies helytállásuk elismeréseként a főigazgató elismerésben részesítette többek között Tokaji Szabolcs tűzoltó zászlóst, a hajdúnánási hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerparancs­nokát és Szilágyi Balázs tűzoltó őrmestert, a hajdúböszörményi katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzol­tóját.

Még tavaly augusztus 22-én egy családi házban tűz keletkezett. Az egyik kiérkező egység a szoba oltása közben a földön egy eszméletlen, magatehetetlen sérültet talált. Az idős embert kivitték az égő házból, és átadták a mentőszolgálatnak. Az életmentés után sugárfedezet mellett vissza­mentek az épületbe, ahonnan két, hőhatásnak kitett gázpalackot vittek ki biztonságos távol­ságra.

Hősies helytállása elismeréseként a főigazgató elismerésben részesítette Fejes Norbert tűzoltó törzszászlóst, a debreceni hivatásos tűzoltó-parancsnokság szerpa­rancsnokát is. Ugyancsak tavaly, november 23-án egy fiatal rosszul lett, összeesett. A közelében tartózkodó szabadnapos tűzoltó azonnal a segítségére sietett. Nem volt tapintható pulzusa, légzése, és a teste görcsbe rándult. A tűzoltó megkezdte az újraélesztését.

Az alkalmazott mellkaskompresszió hatására a sérült légzése és keringése hamarosan helyreállt, visszanyerte az eszméletét is. A mentőszol­gálat stabil állapotban szállította kórházba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában