Frissítve!

2023.06.19. 12:23

Durrdefekt és kamiontűz az M35-ösön: az egyik oldalt már teljesen visszaadták a forgalomnak

A burkolat egy része megégett, többek között aszfaltcserére lesz szükség.

Hatalmas anyagi kár keletkezett a kamionbaleset során az M35-ösön Debrecennél

Forrás: Napló-archív

Ahogy arról korábban írtunk, hatalmas anyagi kárral járó kamionbaleset történt június 16-án hajnalban az M35-ös autópálya 64. kilométerszelvényénél, Berettyóújfalu irányában. A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a balesetben érintett kamion haladása során defektet kapott, majd nekiütközött a szalagkorlátnak, és rakománya az úttestre szóródott. Személyi sérülés nem történt. A jármű illatszereket szállított.

Az esettel kapcsolatban a Haon megkereste a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, ahonnan szerkesztőségünk az alábbi tájékoztatást kapta.

Frissítés:

az M35-ös autópálya szóban forgó szakaszának bal oldalát teljes szélességében visszaadták a forgalomnak, itt mind a három sáv használható. Jobb oldalon továbbra is csak a műszaki sávban halad a forgalom.

Korábban írtuk:

Az M35 autópálya 64. kilométerszelvényénél (jobb oldalon, országhatár felé tartó oldalon) történt a baleset június 16-án, hajnal 1 óra 35 perckor. A török kamionos – úgy tudjuk, durrdefekt miatt – a szalagkorlátnak, majd a portálszerkezetet védő beton oszlopnak csapódott. A rakomány átborult a bal pályára is, megbénítva mindkét oldal minden sávját. A parfümöket, sampont szállító kamion kigyulladt, a pályát mindkét oldalról lezártuk a hatósággal együttműködve, a tűzoltók eloltották a tüzet, de a nagy mennyiségű sampon folyamatosan folyt a burkolatra, ezzel csúszásveszélyes helyzet alakult ki. Még aznap sikerült a jobb pályán a műszaki sávot, a bal pályán pedig a műszaki és a haladó egy (külső) sávot szabaddá tenni.

A burkolat a jobb pályán megégett, ott biztosan aszfaltcserére lesz szükség, ehhez fel kell marni az aszfaltot. Ez a folyamat akár hosszabb időt is igénybe vehet. Előre nem lehet megbecsülni a munka hosszát, ugyanis a felmarás után derül ki, hogy mélységében sérült-e a pálya szerkezete.

Ezen a részen a műszaki sáv járható. A bal pályán a műszaki sáv és a haladó egy (külső) járható, a haladó két (belső) sávját jelenleg takarítják kollégáink a korom és szennyeződés miatt. A takarítás után tudjuk meg, hogy szükséges-e itt is a burkolat cseréje. Jelenleg a szalagkorlát és fényvédőháló helyreállítása is folyamatban van. Amennyiben a bal pálya nem égett meg, úgy ezt legkésőbb kedden tudjuk visszaadni a forgalomnak teljes szélességben – írták.

Mint megtudtuk, a korábbi híradásokban szereplő információtól eltérően a szalagkorlátot nem a kamion szakította át, azt már a MKIF Zrt. munkatársai bontották meg a takarítás és a helyreállítás miatt. Az adott szakaszon olyan munkálatokat szükséges még elvégezni, mint például a híd és a portálszerkezet megtisztítása, a beton oszlop helyreállítása.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában