Ittas vezetés

2023.06.14. 10:39

Nem akarta, hogy megszondáztassák, ezért megharapta a rendőr ujját a püspökladányi sofőr

Hazáig üldözték, ahol gyorsan meg akart inni egy sört, hogy leplezze korábbi ittasságát.

Az ügyészség 4 év börtönbüntetést indítványozott a férfi ellen, amennyiben a csütörtöki ülésen a vallomást tesz

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előkészítő ülést tart a Püspökladányi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

Az eset tavaly szeptember 26-án történt, a kora délutáni órákban bejelentés érkezett a rendőrségre, miszerint egy férfi ittas állapotban ült volán mögé. A vádirat szerint a rendőrök kiérkeztek a helyszínre, egy hajdú-bihari bank épületéhez, ahol látták, amint az illető beszáll az autójába, majd elindul. Amikor észrevette a szolgálati gépkocsit, kitért a rendőrök elől, akik megpróbálták megállítani, ám a férfi továbbhajtott.

Legalább egy kilométeren keresztül menekült, majd lakása előtt gyorsan leparkolt, és beszaladt az ingatlanba, és bezárkózott a nappaliba. Az őt üldöző rendőrök megpróbálták erővel benyomni az ajtót, amit a vádlott végül anyja hatására elengedett. Ezt követően a konyhában lévő hűtőszekrényhez futott, majd kivett egy sört, hogy megigya, ezzel leplezni próbálta korábbi ittasságát.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy vesse alá magát az intézkedésnek, végül testi kényszert voltak kénytelenek alkalmazni. A vádlott ellenállt, ökölbe szorított kézzel a mellkasához húzta a kezét, végül megharapta az egyik rendőr ujját, nyílt sebet okozva ezzel.

Az ügyészség 4 év börtönbüntetést indítványozott a férfi ellen, amennyiben a csütörtöki ülésen a vallomást tesz, és a vádirattal egyezően beismeri bűnösségét.

Emellett kérvényezték, hogy az ittas vezetés miatt többször is büntetett elkövetőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje börtönbüntetésre, közügyektől és járművezetéstől eltiltásra, valamint rendelje el a korábban kiszabott próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását. 
HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában