Összefoglaló

2023.05.18. 12:05

Kidőlt fák, lehasadt faágak: sok fejfájást okozott a szerdai esőzés a Hajdú-bihari tűzoltóknak

Szivattyózniuk is kellett a nagy esőzés miatt, de tűzesethez is riasztották őket.

Sok dolguk volt szerdán a tűzoltóknak

Forrás: Illusztráció/ Shutterstock

Szerdán több lehasadt faághoz is riasztották a tűzoltókat Hajdú-Bihar vármegyében. Délelőtt a 48-as számú útra vonultak a debreceni hivatásosak, ott egy nagyméretű fa a kerékpárútra dőlt, azt kellett eltávolítani láncfűrésszel. Később az egységet Debrecenbe, a Vámospércsi útra riasztották, ahol egy fa megdőlt, veszélyt jelentett, ezért azt kivágták a tűzoltók. Balmazújvároson, a Veres Péter utcában szólaltak meg a láncfűrészek. Ott egy nagy fa három ága hasadt le, a város tűzoltói megszüntették a forgalmi akadályt. Komádiban, a Fő utcában egy meggyfa hasadt ketté, a komádi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be szintén motoros láncfűrésszel. Szerda délután a debreceni egység még a Fényes udvarban vágott fát, ott is a gyalogos forgalmat veszélyeztették az ágat, ezért eltávolították azokat a tűzoltók – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

A nagy esőzés miatt szivattyúzni is riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, szerdán. A Lahner utcában százötven méter hosszan az egyik pályatesten gyűlt össze a csapadék. Két lakóház garázsát is veszélyeztette a víz, ezért a tűzoltók szivattyúval avatkoztak be.

Tűz keletkezett egy házban Szentpéterszegen, a Somogyi Béla utcában. Az épület tetőszerkezete égett húsz négyzetméteren, valamint méhészeti kellékek gyulladtak meg. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt két gázpalack felrobbant és széthasadt odabent. A lakók visszamentek a kigyulladt épületbe, hogy kimentsék a bent rekedt macskákat, eközben füstmérgezést szenvedtek. A tűzoltók végül két vízsugárral oltották el a lángokat. A mentőszolgálat kórházba szállította a sérülteket.

A rendőröknek kevesebb dolguk volt

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. A szolgálatot ellátó állomány egy személyt fogott el, akit bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök öt személyt állítottak elő, ebből két főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt – tudatta a police.hu összefoglalójában.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában