Kék hírek

2023.04.14. 07:43

Ebből a büféből árulhatták a drogot Berekböszörményben, megszólalt a tulajdonos! – videóval

Bírósági szakaszba ért a dílerek ügye, csütörtökön megtartották az előkészítő ülést.

Forrás: Tények

Előkészítő ülést tartott a Berettyóújfalui Járásbíróság csütörtökön azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik korábban egy berekböszörményi büfékocsiból árulhattak drogot. Korábban bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat hat ember ellen, az ügyről itt és itt írtunk. 

A szokatlan kereskedelmi modellel dolgozó csapat történetéről az előző esti Tényekben is volt szó. A beszámolóban megmutatták a büfékocsit, ahonnan még fecskendőt is vehetett, aki akart, de házhozszállítást is lehetett kérni.

Szervezetten és együttműködve követték el a bűncselekményeket, mellyel céljuk mindannyiuk számára a lehető legjobb életvitel biztosítása volt

– mondta a bíró a csütörtöki ülésen. A vádirat szerint a büfékocsi tulajdonosa irányította és szervezte a drogkereskedést, a nevelt fia a büfében dolgozott pultosként, ott adta el azokat a szereket, melyeket társaik szereztek be, ismertették az adásban.

Az ülésen a büfé tulajdonosa is beszélt, azt mondta, csak részben bűnös. Az ügy hamarosan tovább folytatódik.

Frissítés: az ülésről a Debreceni Törvényszék is beszámolt közleményben.

Azt írták, az előkészítő ülésen az ügyész ismertette a vádiratot, továbbá beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottakkal szemben mértékes indítványt tett a büntetés tartalmára vonatkozóan.

A harmad-, az ötöd- és a hatodrendű vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését elismerték, a tárgyaláshoz való jogukról lemondtak. A bíróság a harmadrendű vádlottat bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében, az ötödrendű vádlottat megszerzéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntettében, míg a hatodrendű vádlottat csekély mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért a járásbíróság a harmadrendű vádlottat – az ügyészi mértékes indítvánnyal egyezően – 4 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá a férfi vagyonára közel 420 ezer forint erejéig vagyonelkobzást is elrendelt. Az ötödrendű vádlottat a bíróság 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetéssel sújtotta, 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint egy korábban jogerőssé vált ítéletében kiszabott 8 hónapos börtönbüntetésének utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel jelen cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el. A hatodrendű vádlottat a bíróság 7 hónap fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyészség esetükben a bíróság döntését tudomásul vette, míg a harmad- és ötödrendű vádlott enyhítésért fellebbezett. A hatodrendű vádlott az ítéletet tudomásul vette, így az esetében jogerőre emelkedett.

Az előkészítő ülésen az első-, a másod-, és a negyedrendű vádlottak nem mondtak le a tárgyaláshoz való jogukról, esetükben az ügyet tárgyalásra utalta a bíróság és esetükben megkezdődött a bizonyítási eljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában