Sziréna

2023.03.23. 08:25

A helyi játszótér kerítésének léceit lopta el, majd tüzelte el egy nagyrábéi férfi – anyagi gondokkal küzdött

Tizenötezer forint kárt okozott az önkormányzatnak.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Lopás vétsége miatt emelt vádat az ellen a Püspökladányi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a játszótér kerítésének léceiből, lopott és azt a lakásán eltüzelte – tudatta csütörtöki közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint a nagyrábéi férfi a bűncselekmény elkövetését megelőzően anyagi gondokkal küzdött. 

Nagyon csekély jövedelemmel rendelkezett, elfogyott a tűzifája, ezért január 1-je és január 5-e között az éjszakai órákban 4 alkalommal jelent meg a helyi önkormányzat tulajdonában lévő bekerített játszótérnél, ahol a kerítés szegekkel rögzített léceit lábbal lerúgdosta, és összesen 16 darab 1,6 méter hosszúságú és 8-12 centiméter átmérőjű kerítéselemet vitt haza, majd azokat a lakóhelyén eltüzelte.

A vádlott cselekményével az önkormányzatnak 15 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg. Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványt tett arra az ügyészség, hogy a járásbíróság a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, továbbá rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában