Sziréna

2023.03.21. 07:35

Nem adott elsőbbséget a vétkes sőfőr a kabai kereszteződésnél, még az akkumulátor is kirepült a kocsiból

A rendőrség vizsgálja a vasárnap délutáni baleset körülményeit.

Nádudvar felől ment a vétkes sofőr, amikor a kabai elágazásnál nem adott elsőbbséget a kék Skodának

Forrás: Tóth Imre

Ahogy korábban megírtuk, két autó ütközött össze a Kaba és Báránd közötti úton, a tetétleni elágazásnál, a kereszteződésben vasárnap délután. 

A Tények hétfő esti adásában tudatták, totálkárosra tört a szürke autó eleje, leszakadt a lökhárítója, valamint kinyílt és behorpadt a motorházteteje, miután ütközött a kék járművel. A szürke kocsiból kirepült az akkumulátor, ráadásul az egyik autó ki is gyulladt. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók siettek a helyszínre a riasztást követően.

Nádudvar felől ment a vétkes sofőr, amikor a kabai elágazásnál nem adott elsőbbséget a kék Skodának, előbbinek a légzsákja is kinyílt az ütközés során.

Egy közelben lakó férfi a nagy csattanásra lett figyelmes. A Tényeknek úgy nyilatkozott, mire kiért, addigra a tűzoltók már a helyszínen voltak, mert az egyik autónak az akkumulátora kigyulladt, azt oltották, a nagy porfelhőtől nem lehetett látni semmit.

A Tények arról értesült, egy 60 év körüli férfi vezette a szürke autót, őt és a kék Skoda sofőrjét, továbbá négy utasát kórházba kellett szállítani.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvívője elmondta, három nőt és három férfit vittek a kórházba. Egy nő szegycsonttörést és mellkassérülést szenvedett, a többi sérült pedig zúzódások miatt került a kórházba. Helyszíni ellátás után az összes sérültet a traumatológiai osztályra szállították.

A sebességkorlát ezen az útszakaszon 60 kilométer/óra, ám az autósok szerint jóval többel is szoktak ott száguldozni. Egy arra járó sofőr a Tényeknek elmondta, szinte minden nap arra közlekednek, és szerinte nagyon veszélyes ez a kereszteződés, mert az autósok nem lassítanak, nem állnak meg elsőbbséget adni.

A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Egy nappal a vasárnapi baleset előtt egy kisbusz és egy személyautó karambolozott ugyan ennél az elágazásnál, majd mindezt követően, hétfőn sem maradt esemény nélkül az érintett útszakasz, körülbelül 200 méterre az ominózus kereszteződéstől egy traktor vontatmányának a kereke tört ki. Szinte már elátkozottnak is mondható ez a kereszteződés.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában