Sziréna

2023.03.31. 08:42

Letartóztatták a gyógycipős csalássorozat debreceni szálának gyanúsítottjait

Forrás: police.hu

A Debreceni Járásbíróság csütörtökön letartóztatásba helyezte azt az öt nőt, akiket a Hajdú-Bihar vármegyei nyomozók jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsítanak abban az ügycsoportban, ami még tavaly ősszel indult a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál az NVSZ feljelentése alapján - adta hírül a police.hu.

Mint írták, a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást folytat egy békéscsabai cég ügyvezetője, két ügyintézője, a kft.-vel kapcsolatban álló nagykőrösi orvos és az ő asszisztense ellen. A gyógyászati segédeszközökre általuk elkövetett bűncselekménnyel több mint egymilliárd forint kárt okoztak az államnak.  

Miután a hajdú-bihari nyomozók mind az ötüket gyanúsítottként hallgatták ki jelentős értékre, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással, bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték mindegyikük letartóztatását. A bírósági meghallgatásukra csütörtök délután került sor. A Debreceni Járásbíróság mind az öt gyanúsított letartóztatását elrendelte. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában