Sziréna

2023.03.20. 15:48

Két eljárást is indítottak a szabálysértéseket halmozó hajdúböszörményi férfi ellen

Az általa okozott balesetben csak anyagi kár érte az autósokat.

Anyagi károkkal úszták meg a balesetet

Forrás: police.hu

A rendelkezésre álló adatok szerint egy hajdúböszörményi lakos közlekedett személygépkocsijával a 35-ös főúton március 19-én reggel. A sofőr Debrecen felől Józsa irányába haladt, amikor járműjével nekiütközött egy másik autónak. A helyszínre érkező egyenruhások alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket jelzett, ezért őt előállították. A balesetben személyi sérülés nem történt - írja a police.hu

Az intézkedés során kiderült, hogy a férfinek nem volt érvényes a vezetői engedélye, az általa vezetett gépkocsi ki volt vonva a forgalomból, annak több mint 2 éve lejárt a műszaki érvényessége és kötelező felelősségbiztosítással sem rendelkezett.

A kár minimális, a bosszúság viszont annál nagyobb
A kár minimális, a bosszúság viszont annál nagyobb
Forrás: police.hu

A Debreceni Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárást, míg a többi jogsértés miatt szabálysértési eljárást indított a sofőrrel szemben.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

  • Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.
  • A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.
  • Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában