Sziréna

2023.03.13. 08:38

Kesztyűtartóban matatott a sofőr, meg is történt a baj Debrecen és Hajdúszoboszló között

Vádat emeltek a sofőr ellen, aki még tavaly nyáron hajtott egy álló kocsisor utolsó járművébe.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki autóbusszal a kocsisor utolsó járművének hátuljába ütközött, áll a vármegyei főügyészség hétfői közleményében.

A vádirat szerint a debreceni férfi még tavaly június 28-án, a délelőtti órákban egy általa jogszerűen vezetett minibusszal közlekedett a 4-es főúton, Debrecen felől Hajdúszoboszló irányába. Ezen az útszakaszon akkor jelzőőr irányította a forgalmat, mivel ideiglenesen útszűkület volt, 40 km/h-s sebességkorlátozással.

A fenti helyen és időpontban ideális időjárási és látási viszonyok voltak, az úttest száraz volt – hangsúlyozta az ügyészség.

A közlemény szerint a vádlott nem az előtte lévő közlekedési környezetet figyelte, hanem a kesztyűtartót, és keresett valamit, ezért későn észlelte az előtte, forgalmi okból feltorlódott, álló kocsisort.

Miután észlelte,azonnal vészfékezett, azonban ennek ellenére nekiütközött a kocsisorban utolsóként álló személygépkocsihoz kapcsolt utánfutónak. Ennek következtében az utánfutó leszakadt, és a menetirány szerinti bal oldali útárokba csapódott.

A vétlen sofőr vezette személyautó utasai közül a jobb hátsó ülésen tartózkodó sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést és 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség kiemelte: a vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként következett be a baleset és a sértett sérülései.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában