Összefoglaló

2023.02.02. 08:29

Tragikus tűzesethez vonultak a hajdú-bihari tűzoltók: égő házában lelte halálát egy férfi

Nem tudták megmenteni az égő házban rekedt ember életét Nyírmihálydiban

Forrás: MW-archív

Riasztották a megyeszékhely tűzoltóit keddről szerdára virradó éjjel Debrecenbe, a Nyugati utcába, ahol műanyag tároló égett egy harmadik emeleti lakás erkélyén. A tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Tűz keletkezett egy nyolcszáz bálából álló kazalban szerdán Hajdúszoboszlón, a Körte dűlőben, ahol mindtegy ötven bála izzott. A hajdúszoboszlói és a debreceni hivatásos tűzoltók hűtötték a kazalt, amelyet erőgéppel megbontottak és szétpakoltak.

Kigyulladt egy hetven négyzetméteres lakóház egyik szobája Nyírmihálydiban, a Rákóczi utcában szerda délelőtt. Tizenkét tűzoltó két járművel percek alatt a helyszínre ért, de ezt megelőzően a ház lakója visszament a sűrű füsttel telítődött épületbe, hogy megpróbálja eloltani a lángokat. A tűzoltók hamar megfékezték a tüzet, ám gyors beavatkozásuk ellenére sem lehetett megmenteni a lakásban lévő ember életét. A tűz pontos keletkezési okát és körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. Az épület lakhatatlanná vált.

Villamossal ütközött egy autó szerda délben a debreceni Nádor utcában. A helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították az autót. A járműben ketten utaztak, a villamoson körülbelül háromszáz ember volt, akik a műszaki mentés idejére leszálltak. A mentőszolgálat egy embert szállított kórházba.

Leégett az étel egy lakásban Debrecenben, a Péterfia utcában. A városi hivatásos tűzoltók átszellőztették a helyszínt.

Összeütközött egy kisteherautó és egy személygépkocsi Hajdúnánás közelében, az M3-as autópályán szerda este. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A balesetben nem sérült meg senki.

Füstölt egy húsz négyzetméteres épület egy része Mezősason, a Nagy Sándor utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat – összegezte a szerdai riasztásokat a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vármegyei szóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában