Kék hírek

2022.12.09. 18:16

Videón, ahogy egy sofőr pénzügyőrt akar lefejelni – Debrecenben döntenek a sorsáról

Mindent felvett a térfigyelő.

Forrás: YouTube / Magyarország Ügyészsége

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, közölte pénteken a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a szabolcsi férfi idén július 29-én autójával a lónyai határátkelőn akart távozni Ukrajnába. A vámellenőrzést végrehajtó pénzügyőr őrmester a személygépkocsi csomagterének átvizsgálása után a jármű motorháztetejének felnyitását is kérte a férfitól, aki azonban azt megtagadta, miközben azt a kijelentést tette az eljáró hivatalos személynek, hogy az: 

üres, mint a feje!

Ezt követően a férfi a pénzügyőr felé olyan fenyegetést fogalmazott meg, hogy eljárása miatt a családjának – akiknek a lakóhelyét ismeri – baja fog esni, majd fenyegetően az őrmester közvetlen közelébe lépett, és – megközelítőleg 10 centiméterre a pénzügyőr arcától – fejelő mozdulatot tett, amelyet röviddel ezután megismételt. Az agresszív fellépés miatt hátrálni kényszerülő hivatalos személyt a férfi követte, és továbbra is fejelő mozdulatokat tett felé, végül további közeledését a pénzügyőr testi kényszerrel akadályozta meg – derül ki a közleményből.

A nyomozó ügyészség elrendelte a férfi előállítását, amelyet azonban nem lehetett végrehajtani, mivel a lakcímeként bejelentett ingatlanon nem volt lakóépület, így az ismeretlen helyen tartózkodó férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

A kiadott elfogatóparancs tegnap este eredményre vezetett, az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki.

A férfi pár nappal a határon történt eset előtt költségvetési csalás bűntettének kísérletét is elkövette, amely miatt a bíróság egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A nyomozó ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozza a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amely kényszerintézkedésről a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.

A cselekményt térfigyelő kamera rögzítette. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában