Sziréna

2022.12.13. 08:41

Meglátta haragosát a kabai férfi, ami ezután jött, börtönt érhet

Az ügyben most emelt vádat az ügyészség.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Püspökladányi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy sarlóval tört-zúzott egy autót – közölte a megyei főügyészség.

A vádirat szerint az elkövető még tavaly szeptember 19-én kora este Kabán tartózkodott, amikor észrevette, hogy haragosa egy parkoló autóban ülve várakozik. A vádlott kiabálni kezdett a férfival, és verekedni hívta őt, de az nem akart vitát, és bezárkózott a járműbe.

Ekkor az elkövető a nála lévő, az élet kioltására is alkalmas sarlóval dühében többször ráütött az autóra, ami miatt betört az egyik ablak, és a karosszéria több eleme is behorpadt.

A vádlott cselekményét észrevette az autó tulajdonosa, aki gyorsan beült a járműbe, és utasával együtt elhajtott. Közben a vádlott több követ felvett az útról, és a még álló jármű irányába dobta, néhány kavics megkarcolta a jármű motorháztetőjét – részletezi az ügyészség.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság által végzett nyomozásban megállapították, hogy a járműben 120 ezer forint kár keletkezett, amely nem térült meg, így az autó tulajdonosa kérte kárának megtérítését.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottat felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és kisebb kárt okozó rongálás vétségével vádolja. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint a sértett által előterjesztett kártérítési igény megítélését indítványozta. A vádlott bűnösségéről a Püspökladányi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában