Összefoglaló

2022.09.14. 08:21

Füsttel telítődött helyiségből mentett a szabadnapos rendőr

Leégett az étel a debreceni Komlóssy utcában.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Kedden kigyulladt egy autó Debrecen-Józsán, a Róna utcában. Amikor jármű motorterében felcsaptak a lángok, a sofőr megállt és kiszállt, így ő nem sérült meg. Az esethez a debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet – közölte szerda reggel a katasztrófavédelem. 

Parkoló autókat veszélyeztetett egy nyírfa egyik ága Hajdúböszörményben, a Munkácsy Mihály utcában tegnap. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók dugólétrán át motoros láncfűrésszel avatkoztak be. 

Kedden délelőtt Konyár közelében egy személyautó egy ponyvás teherautónak ütközött. A személyautó eleje szinte teljesen a másik jármű alá szorult. Az autók vezetői ki tudtak szállni sértetlenül, de a jobb első ülésen utazó idős nő azonban beszorult. A balesethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik feszítővágóval szabadították ki a sérültet, majd az autó csomagtartóján keresztül mentették ki őt, ezután a mentőszolgálat kórházba szállította. A műszaki mentést a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Egy lakóház udvarán papír égett egy négyzetméteren Hajdúhadházon, a Károli Gáspár utcában. Riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat. A tüzet az egység egy vízsugárral oltotta el. 

Leégett az étel egy társasház első emeleti lakásában kedd este Debrecenben, a Komlóssy utcában. Az ablakokon sűrű füst gomolygott ki és a szomszédok egy ottlakó 66 éves férfiért aggódtak. Egy szabadnapos rendőr épp arra járt, azonnal felsietett a lakáshoz, kopogott, kiabált, azonban a zárt ajtó mögül semmi válasz nem érkezett. Nem tétovázott, az élet- és vagyonbiztonság megóvása érdekében berúgta az ajtót, sietve megkereste a férfit, majd kivitte a folyosóra. Mivel jól látszott, hogy a füst a konyha irányából terjed, így visszament és eloltotta tűzfészket.

Egy baleset, négy elfogás és tizenegy előállítás 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami súlyos sérüléssel végződött – írja a police.hu. 

A szolgálatot ellátó állomány négy személyt fogott el, ebből két személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy főt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, egy embert pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt. 

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 12 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában