Prevenció

2022.09.30. 11:15

Fiatalokat és időseket tájékoztattak a debreceni rendőrök

Szó volt a biztonságos közlekedésről és az unokázós csalásról is.

Forrás: rendőrség

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai szeptember 20-28. között több helyi és egy vidéki oktatási intézménybe is ellátogattak, ahol több mint 300 személynek tartottak különböző prevenciós előadásokat. A rendkívüli osztályfőnöki óra keretein belül szó esett a biztonságos közlekedésről, az állatvédelemről, a segélyhívó szám helyes használatáról, és az Elf bar használatának veszélyeiről is.

A jelenlévők ezen kívül megismerkedhettek a „Mentsétek meg Gordont” prevenciós játékkal, és egy kerékpáros ügyességi pályán is összemérhették a tudásukat.

A prevenciós programsorozat végén a rendőrök – az Áldozatsegítő Központ koordinátorainak közreműködésével – Debrecenben, a Nagypiac előtti területen látták el hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal az időseket szeptember 29-én. A szakemberek több mint száz szépkorú figyelmét hívták fel az úgynevezett unokázós csalások megelőzésére, azok veszélyeire. Céljuk az volt, hogy az elkövetési módszer tudatosításával lehetőleg senki se dőljön be a csalóknak – írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában