Sziréna

2022.09.17. 15:00

Három toplistás körözött is köthető Hajdú-Biharhoz

Bármikor elsétálhatnak mellettünk!

Bár a legelvetemültebb rosszfiúk és rosszlányok szerencsére rács mögött vannak, akadnak, akik kicsúsztak a rendőrség ujjai közül, és a mai napig ismeretlen helyen bujkálnak. Összegyűjtöttük a megyénkben bűnt elkövetőket, és azokat a hajdú-bihariakat, akik másutt tettek rossz fát a tűzre, de mindezidáig nem töltötték le megérdemelt büntetésüket.

Két évvel ezelőtt, februárban Debrecenben, a Zelemér utcán történt lövöldözés. A feltételezett elkövetőt, Petrushka Ishtvant emberölési kísérlettel vádolják. A 31 éves ukrán állampolgár ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, mivel feltehetőleg már elhagyta az országot.

Petrushka Ishtvan
 

Szintén szökésben van az a két tettes, akik 2019 októberében kiraboltak egy pénzváltót a Fórum bevásárlóközpontban. A rendőrség azonosította a két elkövetőt, a 44 éves Chukhua Zviad és a 30 éves férfi mindketten grúz állampolgárok. (Frissítve.)

Chukhua Zviad
 

Akadnak a rablásnál még sötétebb ügyek: nem biztos, hogy csak a telefont húzná elő a zsebéből, aki felismerné Barta Istvánt. A 43 éves román állampolgárságú férfi 12. életévét be nem töltött személy ellen alkalmazott szexuális erőszakot. Augusztus 29-e óta keresik.

Barta István
 

Toplistások

A rendőrség körözési toplistájában is találunk Hajdú-Biharhoz köthető személyeket. A 39 éves debreceni Bódi Viktort kábítószer-kereskedelemmel vádolják. Csaknem hat éve sikeresen rejtőzik, nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene.

Bódi Viktor
 

Szintén a nyilvántartás élvonalában szerepel egy debreceni férfi. Soltész Zoltánt sikkasztás, csalás és csődbűncselekmény vádjával keresik a rendőrök. A 46 éves elkövető nem kezdte meg börtönbüntetésének letöltését.

Soltész Zoltán
 

Az egyik legrégebbi toplistás körözött a miskolci származású Dudla Andrea, a sajtót bejárt nevén „a csalók királynője”. A 43 éves nő a 2000-es évek végén egy jól menő debreceni könyvelőirodát működtető tettestársaival a cégen keresztül legalább 400 millió forintnyi kárt okoztak több banknak is. Hamisított számlákkal, fiktív mérlegadatokkal vettek fel hiteleket nem létező cégek nevében. Tízéves börtönbüntetés vár rá, feltehetőleg külföldre menekült. Dudla Andreával az Europol is szeretne elbeszélgetni. Tizenegy elfogatóparancs van érvényben ellene.

Dudla Andrea
 

Elfutottak még

Debrecennek nem minden szülöttje viszi jó hírét: az elmúlt időszak körözöttjei közül válogattunk. A 21 éves Balogh Gyulát garázdaság miatt keresik a püspökladányi rendőrök, a 36 éves Majoros Andrea ellen ittas vezetés miatt rendelt el körözést a fővárosi törvényszék, hasonló cselekedet miatt a 41 éves Füzesi-Csiki Katalinnak a Tiszaújvárosi Járásbíróságon kell felelnie. Rostás Róbert 37 esztendős férfit Békéscsabán csaláson, a 38 éves Varga Lászlót Budapesten garázdaságon érték. Makula József Tamás ellen pedig a hatóság félrevezetése miatt van érvényben elfogatóparancs.

Balogh Gyula
 
Majoros Andrea
 
Füzesi-Csiki Katalin
 
Rostás Róbert
 
Varga László
 
Makula József Tamás
 

Mezei Tamást kábítószer-kereskedelem miatt körözi a rendőrség, 2018-ban házi őrizetben tartották. A 42 éves férfi egyszerűen levágta lábáról a nyomkövetőt. Korábban maga is a rendőrség kötelékeiben szolgált, így lehetett tapasztalata a szerkezet semlegesítésében és a rejtőzésben.

Mezei Tamás
 

Amennyiben bármelyiküket felismeri, és rendelkezik információval a hollétükről, tegyen bejelentést a +36-80/555-111-es telefonszámon vagy a rendőrség honlapján az anonim üzenetküldő szolgáltatás segítségével.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában