Összefoglaló

2022.08.11. 08:14

Több száz négyzetméteren égett a gaz és az avar Hajdúhadházon

Balesetekhez, letört faágakhoz is riasztották a megye tűzoltóit.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Egy fa egyik ága letört, de a magasban fennakadt Debrecenben, a Ruyter utcában szerdán. A debreceni és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az ágat – tudatta a katasztrófavédelem.

Nyolcméteres fa kettéhasadt Püspökladányban, a Nagy Károly utcában tegnap. A püspökladányi hivatásos tűzoltók dugólétrán át láncfűrésszel avatkoztak be.

Szerda délután kétszáz négyzetméteren égett a gaz Hajdúhadházon, a Viola utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltó egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók ezután a hajdúhadházi Homok utcába vonultak, ott is szabadtéri tűz volt, ötszáz négyzetméteren égett az avar.

Debrecenben, a Bartók Béla út és a Köntösgát sor kereszteződésében két személyautó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el, a mentőszolgálat pedig a két autó vezetőjét kórházba szállította.

Az úttestre dőlt egy fa késő délután Debrecenben, a Panoráma úton. A debreceni hivatásos tűzoltók két motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Száraz avar és gaz égett egy kis területen Hosszúpályi és Konyár között. A konyári önkéntes és a létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Két tettenérés

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyből egy súlyos, kettő pedig könnyű sérüléssel végződött – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, közülük egy embert az ellene érvényben lévő körözés alapján, két főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 16 személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés nyolc esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában