Sziréna

2022.08.28. 10:25

Szakácsból lett határvadász is főzött az Esztári Lecsófesztiválon

A hajdú-bihari rendőrök toboroztak, emellett szolgálaton kívüli csapatukkal indultak az Esztári Lecsófesztivál főzőversenyén. Csapatkapitányuk Nagy Tamás volt, aki a fakanalat egyenruhára „cserélte” és Hajdú-Bihar megyében tanul határvadásznak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság toborzói több helyszínre is kitelepültek augusztus 27-én. Az egyenruhások az álmosdi falunapon és az Esztári Lecsófesztiválon tartottak részletes tájékoztatást a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőknek, közölte a police.hu.

A rendőrök a fesztivál főzőversenyén Nagy Tamás, leendő határvadász vezetésével szálltak harcba a legjobb ételnek járó díjért. Tamás korábban szakácsként dolgozott, de a fakanalat egyenruhára „cserélte”, és jelentkezett szerződéses határvadásznak. A szűrővizsgálatok és fizikai követelmények sikeres teljesítése után augusztus 16-án kezdte meg a képzést, jelenleg a Hajdú-Bihar megyei határvadász szakasz tagjaként sajátítja el a legfontosabb gyakorlati és elméleti ismereteket.

Forrás: police.hu

A jelentkezés menetéről, feltételeiről, felvételi eljárásról bővebb tájékoztatás, valamint a jelentkezési egységcsomag ezen a linken érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában